Workshops & Trainingen - Bite Coaching
132
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-132,_masterslider,_ms_version_2.9.5,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Workshops & Trainingen

Workshops

  • De workshop ‘Kies de Studie die bij je past’ laat jongeren op een interactieve wijze ontdekken waar hun (studie)interesses liggen. Leerlingen maken in een werkboekje opdrachten waardoor zij inzichten in hun persoonlijkheid en interesses krijgen. Door deelname aan deze workshop zijn de leerlingen in staat om gerichter te zoeken naar de studie die bij hen past.Succesvolle ervaringen met deze workshop: voor groepjes leerlingen op basis van een open inschrijving in Nederland en Curaçao.
  • De workshop ‘Blik op Jong Talent’ richt zich op mentoren, decanen en collega studiekeuze coaches, die jongeren op een speelse wijze willen begeleiden in hun zoektocht naar de studie die bij hen past. Na deelname aan deze workshop is het spel ‘Blik op Jong Talent’ zelfstandig te gebruiken bij de individuele leerling, in groepjes van twee tot zes leerlingen en in klassikaal verband. Mentoren, decanen en studiekeuze coaches kunnen zo op een ontspannen manier in gesprek raken over de toekomstige studiekeuze.Succesvolle ervaringen met deze workshop: voor mentoren bij de Open Scholengemeenschap (OSB) Amsterdam, studenten van de opleiding ‘Pubercoach’ en voor collega professionals bij ‘Beroepsvereniging StudieKeuze Nederland’.
  • Workshops voor ouderavonden op scholen. Ouders leren op een interactieve manier het veelomvattende traject van ‘Studiekeuze’ begrijpen. Op basis van een helder stappenplan kan het keuzeproces ingericht en gevolgd worden.

Trainingen

Bite Coaching geeft trainingen in het inzetten van het Reiss Motivation Profile in relatie tot studiekeuze.  Studiekeuze coaches, mentoren, decanen en begeleiders worden in staat gesteld om deze methodiek in te zetten bij het begeleiden van jongeren in hun studiekeuzeproces.

De training kent een theoretische onderbouwing, waarin geredeneerd wordt welke drijfveren ons iets leren over studiekeuzes, en een praktisch deel waarin geoefend wordt met profielen en het zoeken van passende studies. Er wordt ingezoomd op de logische verbanden tussen persoonlijkheid en passende studies, ondersteund met praktische oefeningen.

Succesvolle ervaringen met deze training: voor Experientia in Curaçao, Stichting Studiefinanciering Curaçao in Nederland, Reiss Profile Masters in Nederland.

Lezingen

Lezingen over studiekeuze zijn geschikt voor ouderraden van scholen, onderwijsbeurzen of andere podia waar over studiekeuze in relatie tot loopbaan en arbeidsmarkt gesproken wordt. In de lezingen staat centraal, de passie van het kiezen vanuit de intrinsieke motivatie en de duurzame effecten daarvan.

Bite Coaching in Curacao

Reacties

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?