Workshops - Bite Coaching
132
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-132,_masterslider,_ms_version_3.1.1,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Workshops

Workshop Jouw Studiekeuze

De workshop ‘Kies de Studie die bij je past’ laat jongeren op een interactieve wijze ontdekken waar hun (studie)interesses liggen. Leerlingen maken in een werkboekje opdrachten waardoor zij inzichten in hun persoonlijkheid en interesses krijgen. Door deelname aan deze workshop zijn de leerlingen in staat om gerichter te zoeken naar de studie die bij hen past.Succesvolle ervaringen met deze workshop: voor groepjes leerlingen op basis van een open inschrijving in Nederland en Curaçao.

Workshop Jong Talentontwikkeling

De workshop ‘Blik op Jong Talent’ richt zich op mentoren, decanen en collega studiekeuze coaches, die jongeren op een speelse wijze willen begeleiden in hun zoektocht naar de studie die bij hen past. Na deelname aan deze workshop is het spel ‘Blik op Jong Talent’ zelfstandig te gebruiken bij de individuele leerling, in groepjes van twee tot zes leerlingen en in klassikaal verband. Mentoren, decanen en studiekeuze coaches kunnen zo op een ontspannen manier in gesprek raken over de toekomstige studiekeuze.Succesvolle ervaringen met deze workshop: voor mentoren bij de Open Scholengemeenschap (OSB) Amsterdam, studenten van de opleiding ‘Pubercoach’ en voor collega professionals bij ‘Beroepsvereniging StudieKeuze Nederland’.

Workshop Ouders en ouderavonden

Workshops voor ouderavonden op scholen. Ouders leren op een interactieve manier het veelomvattende traject van ‘Studiekeuze’ begrijpen. Op basis van een helder stappenplan kan het keuzeproces ingericht en gevolgd worden.

Workshop Empowerment!

Hoe ontdek ik mijn persoonlijk leiderschap en hoe kan ik dàt leiderschap inzetten in een veranderende omgeving?

De kern van deze workshop is het ervaren van innerlijke drijfveren. Het intrinsieke motivatieprofiel van Reiss vormt hiervoor de basis waarbij theoretisch kader en persoonlijke ervaring op een speelse manier afgewisseld worden.

Deelnemers aan deze workshop ervaren innerlijke drijfveren die hun inzicht geven in het leiden van hun leven en het maken van persoonlijke keuzes, in hun persoonlijk leiderschap.
Waar worden we tevreden en gelukkig van?
Wat zet ons aan om mooie dingen in ons leven te doen?
Hoe kan ik in mijn leven juist die dingen doen die die mij succesvol maken?

Middels het Reiss Motivation Profile en actieve werkvormen wordt ervaren wat intrinsieke motivatie precies is. Wat je ermee kunt bereiken en waarom deze zo betrouwbaar is.

De methodiek is optimaal inzetbaar, om uit te zoeken en herkenbaar te maken, hoe je als persoon in elkaar zit en hoe jouw drijfveren terug te vinden zijn in jouw werk. Immers, we kiezen onze baan zoveel mogelijk passend bij wie we zijn.

En als die match tussen baan en persoon goed bevalt, groeien we ook. We ontwikkelen ons in het optimaal benutten van onze voorkeursdrijfveren. Maar we ontwikkelen ons juist ook, door de drijfveren waarin we minder voorkeuren hebben, ook te leren gebruiken en inzetten. En dat kost meer energie. Het is niet verkeerd om dingen te ‘moeten’ doen, die we niet graag doen, zo lang die inzet niet structureel gevraagd wordt.

En daar zit een interessant onderzoekspunt.
Als er zaken in een organisatie veranderen, dan worden wij aangesproken op onze ‘veranderingsbereidheid’. En we worden gestimuleerd om andere talenten in onszelf op te sporen en aan te boren, in te zetten.
En lukt ons dat dan ook?

Die vraag, hoe succesvol ben jij in een veranderende omgeving?, is de centrale vraag van deze workshop.

We onderzoeken in grote lijnen welke drijfveren goed bij jou passen, wat jouw innerlijke motivatie is. We onderzoeken welke drijfveren eigenlijk niet zo goed bij jou passen en wat jij ervoor nodig hebt om toch iets met dat innerlijke gevoel van ‘demotivatie’ te doen. Hoe moedig je jezelf aan om iets in te zetten wat niet favoriet is? En hoe ontdek je bij je collega’s die drijfveren die aanvullend zijn op de jouwe?  En waar ben je dan mét elkaar toe in staat?

Bite Coaching in Curacao

Reacties

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?