Bite Coaching bij festival Beleef de Zandbak

Bite Coaching bij festival Beleef de Zandbak

Op bezoek bij het festival Beleef de Zandbak

Deze blog gaat over de mooie ervaringen bij het festival Beleef de Zandbak.

Voor mij de tweede keer dat ik dit festival meemaakte. De laatste donderdag en vrijdag van de maand augustus in Zenderen. Top locatie, oud klooster, mooie tuin, heerlijke catering. En een dijk van een programma. Veel keuze uit workshops van zeer divers karakter. En uiteraard het ontmoeten van mensen uit het vakgebied. Trainers, coaches, opleiders, verhalenvertellers, muziekmakers, dansers.

Wat heb ik geleerd deze keer? Wat vertelt een roofvogel jou? Als je contact probeert te maken met een buizerd, lukt je dat alleen maar als je helemaal blanco in je eigen energie staat. Niks willen, niks bedenken, niks afvragen. Als dat lukt, kijkt de buizerd je aan! Een amazing moment. Twee kleine wijze kraaloogjes. Flits en weg is t moment. Aan het werk ga je weer…. In jezelf zijn, geen gedachten hebben…. Oh wat is dat moeilijk. Prachtige ervaringen, interessante lessen en professionele begeleiding. Een aanrader voor een dagje teamwork.

Rake vragen stellen. Dat kun je toch al? Dacht je! Op een diepere laag aankomen met je vragen betekent dat je de onderstromen kunt bevragen. In de onderstroom gebeurt het. Daar liggen de moeilijke punten en daar liggen ook de verbindingen. Interessante oefening was dat. De rake vragen komen vanaf nu ook mijn werkwijze binnen.

Verhalen vertellen, verhalen maken, verhalen vertalen naar jouw verhaal. Leuke workshop en groot animo. Lachen, denken, ontroerd raken en contact maken met elkaar. Mooie ervaring.

In de avond hebben we de tango leren dansen. Grote groep, wisselende partners (op zich al een ervaring!), leiden en geleid worden. Vertrouwen op de leider, aangeven als je het zelf anders wilt. Subtiel en intens. Heel erg leuk.

Grappig was de workshop bellen blazen. Geblinddoekt proberen om de grootste en mooiste bellen te ‘blazen’ met behulp van de wind. Hoe krijgt je die stokjes nou in dat zeepbakje? Dat lukt je als je goede en heldere instructies krijgt én bereid bent om die volledig op te volgen. Vertrouwen in combinatie met vakkundigheid.

En last but not least, heb ik (mee)gezongen in de prachtige akoestiek van de kapel, samen met de inspirerende zangeres van het festival. Heerlijk. Stiekem toch een diep verlangen om weer eens lekker te zingen!

Wordt vervolgd.

delen