Reiss Motivation Profile en Empowerment

Reiss Motivation Profile en Empowerment

Reiss Motivation Profile en Empowerment: jouw motivatie binnen jezelf en binnen de groep

Je staat in je leven, tijdens je studie of bij je loopbaan, vaak voor belangrijke keuzes. Welke studie pak je op? Welke switch moet je maken als de studie tegenzit? Wat kies ik in een ‘tussenjaar’? Moet ik van baan veranderen?  Welke talenten kan ik in welke baan ontwikkelen? Vragen, vragen en nog eens vragen. Keuzes, keuzes en nog eens keuzes.

Blijf er niet bij zitten. Maak een plan! Een plan? Ja, een plan die we eerst samen maken!

Stuk voor stuk heb ik weer hele leuke jonge mensen gehad die op zoek waren naar een goede studiekeuze, een herziening ervan, een tussenjaar, een loopbaankeuze of juist een switch. Toppers zijn het, die met zichzelf zo gericht aan het werk durven en kunnen gaan. Ze zullen  zich gesterkt voelen voor hun toekomst. Empowerment!

Jouw profiel

Wat in mijn coaching centraal staat, is de inzet van het Reiss Motivation Profile (RMP). Een absolute topper onder de persoonlijkheidstesten. Zuiver, heel intens en waardevast. Intrinsieke motivatie, die gemeten wordt met het Reiss Motivation Profile, is de motivatie die ons stuurt, die ons de waarde laat beleven van onze keuzes. Hier gaat het om bij de inzet van onze energie en de waarde die we daarvan ervaren.

Dit klinkt misschien ‘zweverig’; het is niet zo. Het RMP is een concrete test met een objectieve meting die een heel concreet profiel weergeeft met een goed leesbaar rapport. En door erover te praten, de drijfveren in de persoonlijke, dagelijkse, sfeer te brengen, wordt het ook echt jouw profiel. En met jouw profiel op zak, kun je alle toekomstige keuzemomenten aan. Want een Reiss Motivation Profile test hoef je maar één keer te maken in je leven. Het is een waardevast profiel. Empowerment!

Samenwerken in de groep

Vanuit de theorie over intrinsieke motivatie, heb ik inmiddels ook een interactieve lezing en workshop ontwikkeld: Empowerment !

In deze workshops ga ik met groepen mensen aan het werk. Op zoek naar de eigen voorkeuren, de eigen intrinsieke motivatie. Antwoord op vragen, waarom doe jij de dingen zo? En waarom vind jij bepaalde zaken lastig? Hoe zou jij toch zaken voor elkaar kunnen krijgen ondanks dat jouw motivatie net iets anders ligt? Met wie zou jij dan willen samenwerken? Wie kan wie helpen om samen tot meer te komen?

De kern van change management: synergetische effecten bereiken door een goed team samen te stellen op basis van de verschillende innerlijke drijfveren – mét het oog op de te bereiken doelen.

delen