Keuze-filosofie - Bite Coaching
100
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-100,page-child,parent-pageid-106,cookies-not-set,_masterslider,_ms_version_3.5.3,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Keuze-filosofie

Keuze-filosofie

Werk waarin je gelukkig bent, wordt voorafgegaan door een juiste studiekeuze. Een ‘juiste studiekeuze’ is een keuze die op een zeker moment bij je past en op basis waarvan je jezelf kunt ontwikkelen. De baan waarin je daarna terecht komt, is ook weer een keuze die op een ander moment bij je past. Het is een belangrijk gegeven dat je keuzes maakt die passen bij elke levensfase.

Het kiezen van de studie die aansluit bij jouw persoonlijke drijfveren en motivaties is essentieel, zeker als je weet dat één op de vier à vijf (23%) studenten voortijdig stopt met de studie of een switch naar een andere studie maakt. De studiekeuze is bepalend voor je verdere ontwikkeling. Als die keuze niet zorgvuldig gemaakt wordt, levert dat teleurstelling op, soms zelfs een gevoel van ‘wanhoop’.   

Er is nog te vaak sprake van een tamelijk willekeurige keuze. Jonge mensen kiezen voor een studie die populair is of omdat vrienden of vriendinnen daarvoor hebben gekozen. In sommige gevallen is sturing van de omgeving  sterk van invloed (ouders, familie, decanen).  Het kiezen van een juiste studie is een besluit dat vooral uit de jongere zelf moet voortkomen.

Reacties

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?