Van binnen én buiten sterk worden!

Van binnen én buiten sterk worden!

Van binnen én buiten sterk worden!

van binnen én buiten sterk worden! | Bite Coaching

Krav Maga

Wat is dat, Krav Maga? Krav Maga is een gevechtssport, oorspronkelijk uit Israel, waarbij mannen en vrouwen zich leren verdedigen tegen ongewenste belagers.

Vrouwen ook! En dat is interessant. Ongewenste belagers komen we misschien wel vaker tegen dan we denken. En hoe ga je daar dan mee om?
Bij Krav Maga – zelfverdediging voor vrouwen, leer je situaties herkennen die je zelf ongewenst vindt. In eerste instantie is daar jouw eigen raadgever, je intuïtie, en die werkt feilloos. Zodra je merkt dat er in je ‘buikgevoel’ iets niet klopt, kun je alert zijn. Inschatten wat er aan de hand is, gebruik maken van je aangeleerde handelingen, indien nodig.

Ook leer je je verdedigen tegen aanvallers op straat, roofovervalletjes afwenden. Heel praktisch allemaal. En tijdens de lessen ook nog eens heel vermakelijk.

Wat heeft dit te maken met Studiekeuze?

Studiekeuze is een proces van keuzes maken. Dat gebeurt vooral cognitief, met je verstand. Onderzoeken wie je bent, wat je interessant vindt en vervolgens scholen bezoeken, mensen spreken. Een vorm van lijstjes afwerken en keuzes afstrepen, op zoek naar wat ‘je het leukste’ vindt. Zinvol maar niet compleet.

Een deel van de keuze wordt gevormd door je intuïtie. Je gevoel. Vind ik het leuk hier op deze school, deze universiteit. Spreken de mensen mij aan?
Dat is allemaal intuïtie – vaak kun je het gevoel herkennen als ‘je buikgevoel’. Als je er spontaan blij van wordt, klopt het. Als je er spontaan onrustig van wordt, klopt het niet. En als je een onbestendig gevoel hebt, dan is het voorlopig nog niet in orde.

Leren herkennen van die intuïtie en wat deze informatie jou leert, is enorm belangrijk. Het is je interne raadgever.

In persoonlijke begeleiding leert de coach je om je gevoel te herkennen en serieus te nemen en de coach bevraagt je op dat gevoel. Het klinkt zweverig, maar is nuttig en zinvol omdat je léért om je sensor in te zetten!

Dat is belangrijk voor àlle keuzes die je in je leven maakt, of het nu om persoonlijke keuzes, loopbaan keuzes of studiekeuzes gaat.

En daar hebben we de overeenkomst met Krav Maga. Van binnenuit sterk worden. Je voelt je sterk en zult dat ook uitstralen. Dan is de verdediging, het gevecht, misschien niet meer nodig. Het is voldoende als je met een handbeweging, een oogopslag en op een besliste toon zegt, “Ho” of “Stay away”.
De kracht die je dan voelt en de zelfverzekerdheid die je dan uitstraalt is prachtig én machtig.

Samenvattend:

Voel je sterk met je innerlijke kompas en leer daarop vertrouwen en sturen.
Dat is van binnen sterk zijn.
En van buiten sterk zijn? Dat toon je door te doen!

Kom op, we pakken het sámen aan!

Groet, Karin

delen