Loopbaanbegeleiding & coaching van Bite Coaching
801
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-801,cookies-not-set,_masterslider,_ms_version_3.9.10,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Carrière begeleiding

Carrière begeleiding

Heb jij ook wel eens vragen over je loopbaan? Vragen die betrekking hebben op het werk in zijn geheel, dat het niet meer passend voelt. Of over de samenwerking met collega’s of directie die niet (meer) inspirerend is. Ervaar je soms dat je je werk saai vindt, voel je je futloos en stel je jezelf de vraag: “is dit het nu”?

Of ben je ontslagen en moet je ‘opeens’ op zoek naar een andere baan? Dat brengt emoties met zich mee en dan moet je ook nog nadenken over waar je goed in bent en wat voor werk je zou willen. Waar moet je dan beginnen?

De diversiteit van deze en nog veel meer vragen laat zich verdelen in twee onderwerpen: carrière reflectie en carrièreperspectief.

Voor beiden geldt dat het gaat om van zelfreflectie, helderheid en inzichten krijgen in jouw groeipotentieel en de behoefte aan een concreet plan van aanpak.

Inspirerend werk is werk dat er voor jou toe doet – dat is jouw motor.

Carrière reflectie

Reflectie op jouw persoonlijke carrière is het belangrijkste onderwerp in je loopbaan. Het gaat hierbij om een regelmatige reflectie over hoe het met jou gesteld is in die loopbaan. Dit helpt je om je blijvend te ontwikkelen en groeien. Reflectievragen kunnen zijn:

  • Zit ik nog lekker in die baan?
  • Klopt het voor mij nog dat ik bij deze werkgever zit?
  • Klopt het beeld dat ik had van werken nog met de situatie van nu?
  • Past deze baan eigenlijk bij mij na het afronden van mijn studie?
  • Is het nú tijd om dat tussenjaar te nemen?
  • Stap ik ‘smooth’ over op een baan vanuit mijn stage? Klopt dat met mijn ontwikkelbehoefte?
  • Past dat wat ik doe in mijn werk wel bij wie ik ben?

Reflectie gaat over de balans opmaken, toetsen, nadenken vanuit cognitie en intuïtie. De uitkomst is niet tevoren vast te stellen. Jij wil eens nadenken over jezelf in relatie tot werk. Waar voel ik me goed? Wat wil ik nog ontwikkelen?

Bewuste keuzes maken, is de kern van reflectie. Die keuzes gaan dus vooral over jouzelf in relatie tot de omgeving.

Hoe kom je nu achter die keuzes en achter de verborgen vraag die jij jezelf wilt stellen?

Dat gaat je lukken in een goed coachtraject. Bij Bitte Coaching werk je aan een diepe kennismaking met jezelf op basis van een persoonlijkheidsprofiel gebaseerd op jouw intrinsieke motivatie, jouw drijfveren (Reiss Motivation Profile®).

Je gaat objectief op zoek naar wie jij bent, wat jou motiveert, wat jou interesseert welke waarden jij hebt en hoe je verder wil komen. Die objectieve aanpak zorgt dat je los komt van eventuele belemmeringen van dit moment, zodat je vrij kunt onderzoeken wat bij jou past. Lijkt dit je wat?

Maak nu een afspraak om kennis te maken!

Carrière perspectief

Mocht het nodig zijn om daadwerkelijk te switchen van baan, dan praten we over carrière perspectief en zoeken we naar de juiste alternatieven. Ook daarin zoeken we vanuit een objectief beeld, zodat we breed kijken en alle ruimte nemen om te verkennen, te zoeken, te toetsen en een plan te maken.

Overstappen naar ander werk is meer dan alleen een andere werkgever vinden. Het is duidelijk maken aan jezelf én de ander, waar je naar op zoek bent, wat je wel wil behouden en wat je wil afstoten. Waar je ervaring je helpt en waar je ervaring in wilt opbouwen om verder te komen.

Je leert jezelf in dit perspectief te plaatsen en daar transparant over te zijn, zodat jij kunt nadenken over welk werk en welke werkgever bij jou past in deze fase en wat jij kunt bieden. En jij kunt ook reflecteren op het aanbod dat een werkgever jou doet. Hierbij gaat het om de gelijkwaardigheid van partijen, een uitgangspunt dat leidt tot win-win voor iedereen.

Denk bij carrière-perspectief ook aan concrete hulp zoals CV, profielbeschrijving, omgaan met zoektermen in zoekmachines en vooral ook aan gespreksvaardigheid opbouwen.

Samenvattend

Het opbouwen en ontwikkelen van een individuele carrière start met objectieve en heldere inzichten in jezelf. Deze manier van werken aan jezelf is verrijkend, helpend en biedt zeer concrete tools op.

Op welke manier kan ik jou helpen?

In een intakegesprek bepalen we samen welke route het beste bij jou past. De aanpak start met het onderzoeken van jouw persoonlijkheid op basis van Reiss Motivation Profile®. Vervolgens onderzoeken we wat jij nodig hebt om jouw hulpvraag om te buigen naar een concreet plan van aanpak. Ons gezamenlijke doel is dat jij zelfstandig verder kunt ontwikkelen.

Lijkt je dit wat? Maak dan nu een afspraak voor kennismaking.

Maak nu een afspraak om kennis te maken!