Wat is het Reiss Motivation Profile? | Bite Coaching
163
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-163,page-parent,_masterslider,_ms_version_3.8.1,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,smooth_scroll,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Wat is het Reiss Motivation Profile?

Wat is het Reiss Motivation Profile®?

Het Reiss Motivation Profile®  is een motivatie onderzoek dat antwoord geeft op de vraag: “Wat is mijn identiteit en wat drijft mij nu écht in dit leven?”

Reiss Motivation Profile

Wetenschappelijk onderzoek stelt vast dat 16 motieven ons gedrag sturen. Dr. Steven Reiss, een gerenommeerde Amerikaanse professor in de psychologie en psychiatrie, was verbonden aan de Ohio University en een wereldwijd erkend motivatieonderzoeker. In de Social Science Citation index is Dr. Reiss één van de meest vooraanstaande wetenschappelijke onderzoekers ter wereld. Zo heeft hij onderzoek gedaan bij duizenden internationale deelnemers naar het antwoord op de vraag “Wat is onze identiteit en wat drijft ons nu écht in dit leven?” (“Who am I and what makes me happy?”). De resultaten van dit empirisch onderzoek laten zien dat de mens ‘gestuurd’ wordt door 16 (levens)motieven. Deze motieven bepalen ons gedrag en dat wat we nodig hebben in ons leven.

Unieke test

Het Reiss Motivation Profile® is de enige wetenschappelijk verantwoorde persoonlijkheidstest die mensen niet indeelt in categorieën of persoonlijkheidstypen. Het profiel brengt de unieke, individuele identiteit van een mens visueel in kaart. Het laat karakteristieke motieven en waarden van een individu zien, te vergelijken met een unieke vingerafdruk.

Geluk op waarden gebaseerd

De 16 motieven bepalen wat voor ons leven belangrijk is en waar we in ons leven naar willen streven. Deze motieven bepalen ook welk beeld we van onszelf hebben en tegelijkertijd hoe we een ander zien en ervaren. Als we onze motieven om de een of andere reden niet kunnen beleven, dan ervaren we een gevoel van gemis en stress. Inzicht in onze eigen motieven geeft ons dus een zeer krachtig hulpmiddel om bewust ons leven in eigen hand te nemen en in evenwicht met onszelf te leven.

Reacties

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?