Karin Terpstra, oprichter en eigenaar van Bite Coaching
179
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-179,page-parent,cookies-not-set,_masterslider,_ms_version_3.5.3,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Karin Terpstra

Karin Terpstra, oprichter en eigenaar van Bite Coaching

Persoonlijke ontwikkeling

Geworteld in het personeelsmanagement combineerde ik later in mijn loopbaan de functie van Human Resource (HR) Manager met Change Management en Business Consultancy. Veranderingsmanagement en het begeleiden van organisatieprocessen werden mijn volgende specialisaties. Zo heb ik bij Philips en KLM verzelfstandigingsprocessen begeleid van in-house cateringorganisaties naar zelfstandige bedrijven met een eigen CAO. Daarna hield ik mij intensief bezig met het inrichten van zelfsturende teams in het vliegtuig onderhoudsbedrijf van KLM. Ook stond ik aan de basis van een organisatie brede samenwerking tussen alle relevante partijen bij tijdig vliegtuigvertrek, het Operations Control Center. In de functie van Business Consultant begeleidde ik diverse procesverbeteringen.

Na jaren van hard en prettig werken in deze dynamische organisaties, werd het tijd om te reflecteren. ‘Wat wil ik verder ontwikkelen en waar draait het nu écht om voor mijzelf?’ Het resultaat van deze verdieping was dat ik besloot te starten met Bite Coaching.

Motivatie

Mijn passie is het werken met mensen. Wat beweegt mensen om te kiezen voor een specifieke organisatie of vakgebied? Hoe richt een organisatie haar processen in en hoe zoekt zij daar de juiste mensen bij? En vervolgens, wat doet een organisatie om haar mensen te behouden, te ontwikkelen en te laten gaan?

Elke case is een interessante case voor mij. Elke vraag is er een om tot de bodem uit te zoeken en voortgang in te creëren. Dat typeert mij als coach en past goed bij de naam ‘Bite’. Als coach en trainer ben ik toegankelijk en direct, persoonlijk en zakelijk, pragmatisch en intuïtief. Ik kan confronteren met respect, zoek naar logica en maak hoofd- en hartzaken helder. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mijn klanten zich ontwikkelen in het zoeken naar de juiste richting in hun leven. Wie een gemotiveerde focus heeft, wordt een goede student en medewerker en bovenal een heel bewust en autonoom mens.

Ervaring

De persoonlijke oogst van mijn ervaringen in de rol van zelfstandig ondernemer, echtgenote en moeder van twee dochters, komt ten goede aan mijn professionele kwaliteiten bij het begeleiden van anderen. Bite Coaching is dan ook een florerende onderneming geworden.

De verheldering van het zelfbeeld – en met name het daar woorden aan geven – is een belangrijke houvast voor jongeren en volwassenen. Wat betreft de studiekeuze zijn in de afgelopen jaren de ‘strafmaatregelen bij verkeerd kiezen’ scherper geworden en de regelgeving vanuit de overheid strakker. Dit betekent dat ik continu aandacht besteed aan de ontwikkeling van deze regels. Op het gebied van loopbaanbegeleiding blijken steeds meer professionals behoefte te hebben aan een individuele benadering: ‘waar ben ik goed in en wat past bij mij’? De actuele kentering van ‘een vaste baan bij een mooi bedrijf’ naar ‘een goede specialisatie of specifieke kennis van een bepaald vakgebied en beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt’ is merkbaar in een toename van opdrachtgevers. Ten slotte is de samenwerking binnen mijn vakgebied niet alleen belangrijk, maar zeker ook inspirerend. Ik bezoek scholen, spreek met decanen en onderhoud contact met collega’s en andere relevante professionals.

Bekijk mijn Curriculum Vitae

Karin Terpstra

Karin Terpstra

Reacties

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?