Reiss Motivation Profile voor werknemers, organisaties en professionals - bite coaching
177
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-177,cookies-not-set,_masterslider,_ms_version_3.9.10,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Reiss Motivation Profile voor werknemers, organisaties en professionals

Reiss Motivation Profile® voor werknemers, organisaties en professionals

Personeel is van wezenlijk belang voor een organisatie. De juiste opleiding en mentaliteit blijven belangrijk. De recente ontwikkelingen op de krappe arbeidsmarkt laten zien hoe de werving tegenwoordig veranderd is. Vooral skills zijn belangrijk. Skills die te vertalen zijn naar vaardigheden en ervaring; naast de opleiding dus.

En als we het over mentaliteit hebben, zien we ook verschuivingen op de markt. Mensen willen graag een prettige verhouding in hun ‘work-life balance’. Dit vertaalt zich naar ‘minder werken en maximaal leven’.

Belangrijk voor werkgevers wordt het om in te spelen op de veranderde behoefte. Wat biedt de werkgever intrinsiek aan de nieuwe medewerker? Welke investeringen zijn zinvol en essentieel en hoe kunnen werkgevers hun medewerkers behouden in een krappe arbeidsmarkt?

Het faciliteren van jouw medewerkers wordt de essentie van ‘zorgen voor je personeel’ en geeft inhoud aan ‘goed werkgeverschap’. Hoe borgen we deze behoeften in jouw organisatie? Bite coaching is graag jouw partner in het ontwikkelen van dit HR-beleid.

De waarom vraag

Binnen een organisatie zijn ‘persoonlijke ontwikkeling, teamsamenstelling en leiderschap’ levendige onderwerpen van gesprek. 

Vaak gaat het over gedrag en vaardigheden, het wat en hoe, maar onvoldoende over het waarom. Waarom loopt het in dit team niet zo lekker? Waarom loopt de professionele ontwikkeling niet zoals gedacht? Waarom gaan medewerkers weg?

Het stellen van de ‘waarom’-vraag is essentieel om duurzame oplossingen te realiseren in de mens-kant van de organisatie.

Het Reiss Motivation Profile® maakt ‘het waarom van het zichtbare gedrag’ helder.  Door op individueel niveau inzichtelijk te maken wie welke rol speelt vanuit ieders persoonlijke drijfveren, wordt duidelijk hoe het team functioneert, hoe het met de leiderschapsrollen zit en wat de behoefte aan samenwerking is. Er komt inzicht in de succesfactoren voor het individu én voor de organisatie. Juist omdat er een benadering is  vanuit de individuele persoonlijke motivatie, is de acceptatie groot en is er bereidheid om aan verbetering en succes voor de organisatie te werken.

Ook voor leidinggevenden werkt het Reiss Motivation Profile® inzicht verhogend. Voor de leidinggevende wordt helder hoe de medewerkers te motiveren zijn en hoe hen gericht te begeleiden bij werk of thema’s die hen juist meer of juist minder goed passen. En hiermee haken we ook aan bij het ‘behouden van medewerkers voor de organisatie’.

Meer weten over hoe ik jou of jouw team in de praktijk kan helpen? Lees daar meer over op de pagina’s carrière ontwikkeling of teamontwikkeling.

Reacties

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?