Reiss Motivation Profile voor werknemers, organisaties en professionals - Bite Coaching
177
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-177,cookies-not-set,_masterslider,_ms_version_3.5.3,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Reiss Motivation Profile voor werknemers, organisaties en professionals

Reiss Motivation Profile voor werknemers, organisaties en professionals

Personeel – professionals op allerlei gebied – is van wezenlijk belang voor een organisatie.  De juiste opleiding en geschikte mentaliteit leiden meestal al tot een match bij de werving en selectie van nieuw personeel. Binnen een organisatie zijn ‘persoonlijke ontwikkeling, management development, teamsamenstelling en leiderschap’ levendige onderwerpen van gesprek. Ze geven aanleiding voor training, coaching, teamdagen, heidagen.

Bite Coaching Reiss Motivation Profile

Wat wordt er dan onderzocht? Vaak gaat het over gedrag en vaardigheden, het wat en hoe, maar onvoldoende over het waarom. Waarom loopt het in dit team niet zo lekker? Waarom gedraagt een manager zich zo? Waarom loopt de professionele ontwikkeling niet zoals gedacht?

Het Reiss Motivation Profile maakt ‘het waarom van het zichtbare gedrag’ helder.  Door op individueel niveau inzichtelijk te maken wie welke rol speelt vanuit ieders persoonlijke drijfveren, wordt bijvoorbeeld duidelijk hoe het team functioneert, hoe het met de leiderschapsrollen zit en wat de behoefte aan samenwerking is. Er komt inzicht in de succesfactoren voor het individu én voor de organisatie. Juist omdat er een benadering is  vanuit de individuele persoonlijke motivatie, is de acceptatie groot en is er bereidheid om aan verbetering en succes te werken.

Ook voor leidinggevenden werkt het Reiss Motivation Profile inzicht verhogend. Voor de leidinggevende wordt helder hoe de medewerkers te motiveren zijn en hoe zij gericht te begeleiden zijn bij werk of thema’s die hen juist meer of juist minder goed passen. Ook het inrichten van samenwerkingsverbanden kan specifieker en succesvoller aangepakt worden.

Samenvattend

Het instrument Reiss Motivation Profile is prima te gebruiken voor

persoonlijke coaching

loopbaancoaching

werving en selectie

leiderschap

verandermanagement

teamsamenstelling

Reacties

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?