Reiss Motivation Profile: jouw motivatie en jouw plek binnen het team

Reiss Motivation Profile: jouw motivatie en jouw plek binnen het team

Je staat in je leven regelmatig voor belangrijke keuzes. Ook keuzes over jouw werk, jouw baan. Je vraagt je bijvoorbeeld af of je niet eens verder wil kijken – zit je nog op de goede plek? Benut je wel alle mogelijkheden en wil je onderzoeken of je nog meer mogelijkheden hebt? Wil je van baan veranderen maar je weet niet goed hoe dit aan te pakken? Ben je in een baan gerold en vraag je je af of dit zo moet blijven? Welke vraagstukken er ook zijn, ze vragen allemaal om verdieping in jezelf om opties te onderzoeken en een gedegen plan van aanpak te maken.

Jouw profiel

Wat in mijn coaching centraal staat, is de inzet van het Reiss Motivation Profile® (RMP), zie voorbeeld. Een absolute topper onder de persoonlijkheidstesten. Zuiver, intens en waardevast. Intrinsieke motivatie, die gemeten wordt met het Reiss Motivation Profile®, is de motivatie die ons vanuit de basis stuurt, die ons de waarde laat beleven van onze keuzes. Hierbij gaat het om de inzet van onze energie en de waarde die we daarvan ervaren.

Het Reiss Motivation Profile® is een test met een objectieve meting die een heel concreet profiel weergeeft met een goed leesbaar rapport. En door erover te praten, de drijfveren in de persoonlijke, dagelijkse, sfeer te brengen, wordt het ook echt jouw profiel. En met jouw profiel op zak, kun je alle toekomstige keuzemomenten aan. Want een Reiss Motivation Profile® test hoef je maar één keer te maken in je leven – het is een waardevast profiel.

Samenwerken in de groep

Elk individueel profiel kan ingebracht worden in het team. Dat betekent dat alle individuen hun eigen motivaties inbrengen waardoor duidelijk wordt hoe de teams bij voorkeur samenwerken. De realiteit is waarschijnlijk anders. En dan hebben we het onderwerp ‘teambuilding’ te pakken. Het onderzoeken van de samenwerking in het team doe ik middels het inzetten van de workshop “Bewegen op de vloer”.

In deze workshop ga ik met groepen mensen aan het werk. Op zoek naar de eigen voorkeuren, de eigen intrinsieke motivatie. Antwoord op vragen, waarom doe jij de dingen zo? En waarom vind jij bepaalde zaken lastig? Hoe zou jij toch zaken voor elkaar kunnen krijgen ondanks dat jouw motivatie net iets anders ligt? Met wie zou jij dan willen samenwerken? Wie kan wie helpen om samen tot meer te komen?

We raken hierbij de kern van verandermanagement: synergetische effecten bereiken door een goed team samen te stellen op basis van de verschillende innerlijke drijfveren – mét het oog op de te bereiken doelen.

Behouden van je werknemers

Voor organisaties is het in deze tijd van personeelsschaarste belangrijk om de medewerkers te behouden. Dat betekent ook, je medewerkers faciliteren in hun ontwikkeling. Daarin kan de eerst stap zijn, kennis verkrijgen van jezelf, je rol in het team en de ontwikkelmogelijkheden onderzoeken. Daarmee verdiept de medewerker zijn zelfbeeld en de organisatie krijgt zicht op de waarde van de medewerker en kan daar naar handelen.

Voor vragen: neem contact met me op via het formulier op mijn website.